Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΤΕΝΟΡΟΣ TIMBRADO


http://germanroller.

Tο καναρίνι αυτό είναί ο πιο κοντινός πρόγονος του άγριου καναρινιού…Πρόκειται για δυνατό πουλι και ιδιαίτερα γόνιμο .Ταιριάζει ιδιάιτερα στον έλληνα επειδή εχει δυναμη το τραγουδι του TIBRE αλλά και επειδή οι φωνές του

εχουν μέσα και φωνές απο άγρια πουλια…Δλδ οποιος εχει καρδερίνες π.χ μπορεί καλλιστα να έχει και τα τιμβραδο.Πολλοι είναι αυτοί μάλιστα που τα εκπαιδευουν με δασκαλο ενα καρδερινοκαναρο..

Ως καναρίνι φωνής διαγωνιζόμενο βαθμολογείται σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες από 86 έως 100 βαθμούς πρώτη κατηγορία, από 71 έως 85 βαθμούς δεύτερη κατηγορία και από 55 έως 70 βαθμούς τρίτη. Υπάρχουν δυο τρόποι βαθμολόγησης της FOE και της FOCDE. Από τη COM πλέον χρησιμοποιείτε αυτό της FOCDE.
Τρεις είναι οι υποκατηγορίες της ράτσας Τιμπράντο.
1.Τα “Classics”, λέγονται κλασικά γιατί ήταν τα πουλιά που πρώτα αναγνωρίστηκαν ως η ράτσα ισπανικά τιμπράντο από την παγκόσμια ορνιθολογική ομοσπονδία (COM). Τα κλασσικά τιμπράντο έχουν το συνεχόμενο και μεγαλύτερο ρεπερτόριο.
2.Τα “Floreados” τραγουδούν περισσότερο τις μη συνεχόμενες νότες (“floreos”,slow water…), λιγότερο τις ημι-συνεχόμενες (clucks, semicontinuos water…) και καθόλου τις συνεχόμενες νότες (timbres or rolled variations).
3.Τα “Intermediate” κάτι μετάξι των “Classics” και “Floreados”.

http://timbrado.forumup.gr για οποιον θελει να ενημερωθει για τα πάντα όσον αφορά

τα πουλια αυτά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις