Μπρόκολο μια ιδανική πηγή βιταμινών για τα καναρίνια


το άρθρο είναι μεταφρασμενο απο το google και ενδεχομένως να υπάρχουν λάθη στην μετάφραση
Fotografia: autor desconhecido Φωτογραφία: άγνωστο συντάκτη

Os brócolos (do italiano broccolo, no pluralbroccoli) são vegetais da família Brassicaceae, uma das formas cultivadas de couve, tal como a couve-flor, o repolho, couve-de-bruxelas, couve-nabo entre outras. Μπρόκολο (ιταλικό μπρόκολο, το pluralbroccoli) είναι τα φυτά της οικογένειας Brassicaceae, ένα από τα καλλιεργούμενα είδη λάχανου, όπως το κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, το μέγα γογγύλιον και άλλα.

O nome “brócolo” deriva da palavra latina “Brachium”, o que significa braço ou sucursal, um reflexo da sua forma ramificada caracterizada por uma cabeça compacta de ramos unificados por pequenas hastes e um caule mais espesso. Το όνομα "μπρόκολο" προέρχεται από τη λατινική λέξη "Brachium", που σημαίνει το χέρι ή το υποκατάστημα, μια αντανάκλαση της διακλαδισμένης του μορφή χαρακτηρίζεται από ένα συμπαγές κεφάλι των υποκαταστημάτων και μικρά στελέχη ενωμένη από ένα παχύτερο στέλεχος. As folhas, as flores e os pedúnculos florais são comestíveis. Τα φύλλα, άνθη και μίσχοι λουλουδιών είναι βρώσιμα.

Devido às suas diferentes componentes, este legume fornece uma grande complexidade de sabores e texturas, variando de macio (os ramos) para fibroso ou crocante (as hastes e caule). Λόγω των διαφορετικών συστατικών τους, αυτό το λαχανικό παρέχει μια μεγάλη πολυπλοκότητα του γεύση και υφή, που κυμαίνονται από μαλακό (υποκαταστήματα) σε ινώδη και τραγανά (οι μίσχοι και το στέλεχος). A sua cor pode variar de sálvia a verde-escuro ou verde púrpura, dependendo da variedade. Το χρώμα του μπορεί να κυμαίνεται από φασκόμηλο πράσινο, σκούρο πράσινο ή μωβ, ανάλογα με την ποικιλία. Um dos mais populares tipos de brócolos é conhecido como “calabrese”, baptizado com o nome da província italiana da Calábria onde primeiro se originou este tipo de brócolos. Ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μπρόκολο είναι γνωστό ως "Calabrese", το όνομά του από την ιταλική επαρχία της Καλαβρίας όπου προήλθε αρχικά αυτό το είδος του μπρόκολου।
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις